Hästsport – en av de största i Sverige

 

Ridning ock hästsport är faktiskt en av de största ungdomssporterna i Sverige, ett faktum som tyvärr ofta glöms bort till fördel för andra sporter som tar mer plats. Ridning får överhuvudtaget inte speciellt mycket utrymme i varken media eller det övriga svenska medvetandet. Detta medför att i de äldre åldersgrupperna finns det tyvärr inte lika många utövare av sporten. Trots detta har de svenska ryttarna länge varit framgångsrika på de internationella tävlingsarenorna runt om i världen. Det gäller inom i stort sett alla de olika disciplinerna inom ridsporten.

Hästar är fantastiska djur

 

Eftersom det inte är så många som sysslar med ridsport är det tyvärr också många som missar allt det fantastiska som är förknippat med de Woman riding horse at night.magnifika djur som hästarna faktiskt är. Dessa djur är både smarta, känsliga och väldigt tillgivna. För de som inte är vana med hästar kan det ibland vara svårt att ta in att hästar, precis som andra husdjur så som hundar och katter, faktiskt är egna individer som alla har tydliga personligheter. Det gör att det blir en helt individuell upplevelse varje gång man arbetar med eller sitter upp på en ny häst. Det går aldrig förutsäga vad som väntar, vad som helst kan i stort sett hända och det är nog det som är en stor del av fascinationen för de som blivit bitna och älskar hästar och ridning över allting annat.

En annan sak som gör det så mäktigt att syssla med hästar är att trots att det är stora och kraftfulla djur så är de också otroligt känsliga om de behandlas på rätt sätt. En stor ridhäst väger oftast en bra bit över 500 kilo. Deras tyngd och styrka är så överlägsen människans att det inte är någon idé att försöka tvinga djuren till någonting. Är man för hårdhänt brukar det oftast slå tillbaka mot en själv. Istället brukar det fungera bättre om man snällt pockar på hästens uppmärksamhet och ger den tydliga men lätta instruktioner om vad det är man vill att den skall göra. Att kunna styra ett halvt ton djur med minsta lilla snudd av fot eller hand är en mäktig känsla.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews