Igelkott som husdjur

De flesta känner inte till att det är tillåtet att ha en igelkott som husdjur. De igelkottar som finns naturligt i Sverige är fridlysta men man kan välja att köpa en pygméigelkott från Afrika om man vill ha en egen igelkott hemma. Igelkottar har en livslängd på mellan 6 -10 år. Den Afrikanska pygméigelkotten blir runt 20 cm lång och vikten hamnar runt ett halvt kilo för ett vuxet djur. Igelkottar tillhör gruppen skymningsdjur som vaknar till framåt kvällen och har sin vakna och aktiva period under natten. Förutom att vara väldigt gullig så är igelkotten ett väldigt envist litet djur som man måste ha tålamod med. De flesta igelkottar uppskattar mys och kel med husse och matte och blir med tiden väldigt tama. Med rätt träning blir de flesta igelkottar rumsrena.

Vill du ha en nattpigg liten kompis.

Söt igelkott på promenad.

Igelkotten kan vandra många kilometer under natten, därför är det viktigt att den har tillgång till ett relativt sett stort utrymme för att må bra och få stimulans. Ett motionshjul hjälper igelkotten att hålla sig i form. Igelkotten är av naturen insektsätare. Som tam bör den utfordras med kattmat av bästa kvalitet. Givetvis skall igelkotten ha tillgång till fräscht vatten att dricka. Det blir lite enklare och trevligare för ditt nya husdjur om du förbereder dig noga. Du bör införskaffa ett motionshjul , vattenskålar, klo-sax och en filt för en skön sömn. Bygg gärna ett litet hus till din nya vän.

Ditt nya husdjur

Igelkottar har på senaste tiden blivit allt populärare som husdjur. Med lite tålamod och träning kan igelkotten bli en trevlig upplevelse och en nattpigg liten kompis som gillar att gosa. Du måste vara beredd på att ta ansvar för din nya vän 6 -10 år framåt i tiden. En tam igelkott som mår bra har taggarna vilande och det är inga problem att klappa den och ingen risk att den sticks. Om igelkotten känner obehag kan taggarna komma fram och då ska man inte klappa den.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

hotnews